A külföldről behozott, fiatal használt autóknak köszönhetően az elmúlt években ismét emelkedett itthon a Lanciák száma. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2016-ban 5823 Lancia volt forgalomban hazánkban, amivel a mennyiség a 10 évvel ezelőtti létszám szintje fölé emelkedett. Ez azért is örömteli hír, mert az állomány egyébként 2011-ig folyamatosan csökkent.

delta.jpgKép: Centro Storico Fiat

Az adatokból azt is láthatjuk, hogy évente átlagosan 200 példánnyal szaporodik a hazai Lancia-állomány. Feltételezhetően a magyar Lanciák átlagéletkora is csökken, de erre vonatkozóan nincsenek adatok.

lancia_stat.pngKép: KSH

Magyarországon megközelítőleg 3500 település van, így elmondhatjuk, hogy minden településre jut legalább egy Lancia. 

lancia-delta-4990_27.jpgEgyre inkább az újabb modellek dominálnak, de ez az élet rendje.

Sajnos a márka jövője ismeretlen, így meglehet, hogy a mostani növekedés hamarosan ismét csökkenésbe fordul, immár végérvényesen. Bízzunk benne, hogy nem így lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://lancisti.blog.hu/api/trackback/id/tr3312811636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása