Jacko Stratosa

2014.09.18. 19:08

A Lancia a pop világában is kapott egy emlékezetes szerepet, Michael Jacksonnak köszönhetően. A Moonwalker című film egyik jelenetben ugyanis Jacko épp Lancia Stratos Zerová változik egy szorult helyzetben.

Az igazság az, hogy a filmben nem az igazi Stratos tanulmány szerepel. Jackson odáig volt érte, de a Bertone akkor még nem volt hajlandó megválni tőle (sajnos azóta ez megváltozott, a Bertone is a múlt része lett).

Nem maradt más lehetőség, replikát kellett építeni. A filmben szereplő autó Porsche motorral-alvázzal (haha) épült meg, és napjainkban így néz ki:

További érdekesség, hogy a filmes kocsi készítésekor nem egy, hanem három karosszéria héj készült. Ezek közül az egyikből szintén épült replika, még 2006-ban, egy Fiat X1/9 alapjaira. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lancisti.blog.hu/api/trackback/id/tr296709069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása